23.04.2021
Trucuri simple pentru a curata legumele si fructele de pesticide

Din dorinta de a avea o alimentatie sanatoasa, unii recurg la diete mediteranene, indiene, chinezesti, altii renunta complet la carne, iar altii sunt si mai radicali si devin raw-vegani. Intr-o epoca a industrializarii masive este dificil de mizat intotdeauna pe calitatea produselor alimentare. Stim cu totii ca multe produse sunt incarcate cu aditivi alimentari si substante chimice, care dauneaza sanatatii. Se recomanda ca mare parte din alimentatie sa fie compusa din legume si fructe. Si in cazul acestora apare o intrebare fireasca: cat de sanatoase sunt intr-adevar legumele si fructele daca sunt tratate cu pesticide? Exista cateva metode pentru a scapa de pesticide:

Spala bine fructele si legumele

Spala bine legumele si fructele cu apa calda. Unele studii spun ca 80% din pesticide sunt inlaturate prin spalare. Exista unele tendinte ale oamenilor de a spala fructele si legume si cu detergent pentru vase. Acest lucru este total contraindicat deoarece nu ati face altceva decat sa introduceti in coaja lor substantele chimice din detergent.

Curata fructele si legumele de coaja

Daca ai cumparat fructe si legume din supermarket sau din alte surse si banuiesti ca acestea au fost tratate cu pesticide, incearca sa le cureti de coaja pentru ca in aceasta se depoziteaza, de cele mai multe ori, aceste substante. Bineinteles ca aceasta procedura nu se poate aplica in cazul tuturor fructelor si legumelor.

Foloseste apa si sare

Spala fructele si legumele cu apa si sare. Intr-un bol, pune patru-cinci cani cu apa, adauga tot atatea linguri de sare si apoi scufunda fructele si legumele in aceasta solutie. Asteapta 30-60 de minute, apoi scoate-le si clatiti-le bine cu apa. Aceasta metoda necesita un oarecare timp disponibil, de aceea poate nu ar strica sa stii dinainte ce si cand doresti sa mananci.

 

Foloseste otet de mere

O solutie similara de curatare de pesticide este bazata de otet de mere. Daca nu aveti otet in casa, puteti folosi si suc de lamaie. Exact ca in cazul anterior, turnati apa, apoi otet sau suc de lamaie, scufundati fructele si/sau legumele, asteptati 30-60 de minute si clatiti.

Citeste si :  Top 10 alimente bogate in zinc. Beneficiile acestui mineral asupra sistemului imunitar
Articole din aceeasi categorie