08.04.2021
Ti-a ramas un os de peste in gat? Iata ce trebuie sa faci

Un os de peste blocat in gat poate crea disconfort si panica, desi, de obicei, nu este dureros. Iata cateva metode prin care poti remedia aceasta neplacere.

Tusiti cu putere. Antrenarea muschilor gatului poate disloca osul intepenit.Luati o lingurita de ulei de masline. Asigura lubrifierea zonei, iar osul ar putea aluneca cu alte alimente. O inghititura de otet poate ajuta la inmuierea si dizolvarea osului.

Beti apa minerala. Gazele produse de stomac pot crea o presiune pentru a disloca osul de peste din locul lui. Muscati dintr-o banana. Textura moale a fructului poate face ca osul sa se desprinda din locul unde este blocat.

Mestecati o bucata de paine cu unt de arahide. Osul poate aluneca spre stomac odata cu bolul alimentar.Inmuiati o bucata mai mare de paine in apa, apoi inghititi fara sa mestecati. Marimea inghititurii poate desprinde osul de peste din gat.

Inghititi ceva moale care poate apuca osul si scoateti-l din gat: banana, marshmallow, paine cu unt de arahide, orez fiert, piure de cartofi. Este important ca alimentele sa fie bine umezite cu saliva, apa sau ulei.

Bea ulei vegetal incalzit, astfel incat osul va fi mai usor sa alunece. De asemenea, acopera gatul si ajuta la ameliorarea inflamatiei.

Daca niciuna dintre metode nu functioneaza, mergeti la medic. Acesta poate inlatura osul cu dispozitive specifice, sau poate prescrie un spray care ajuta la dizolvarea osului in cateva zile.

Citeste si :  Ii place sa gateasca frumos! Ludmila Adamciuc, mama „copilului soare” isi alinta familia cu delicii - VIDEO

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie