28.04.2021
Idei originale si creative pentru a vopsi mai deosebit ouale de Paste

Desi ouale traditionale sunt rosii, ele pot fi decorate in orice mod preferi tu. Nu ezita si infrumuseteaza impreuna cu familia ouale pentru Sarbatorile Pascale cat mai colorat si atractiv.

Fara a ne indeparta prea mult de traditii, iti propunem o serie de idei decorative foarte usor de pus in practica si cu un rezultat minunat.

Cine s-ar fi gandit vreodata ca vechile cravate de matase mai sunt bune pentru ceva. Ei bine, daca vrei sa faci oua colorate si frumoase, foloseste-le pentru decor. Pentru a obtine niste oua precum cele din imaginile de mai jos, ai nevoie de cravate de matase cu model sau orice alta tesatura de matase, panza si otet alb. Inveleste ouale in tesatura si strange bine la unul din capete, apoi inveleste oul intr-un strat de panza care sa te asigure ca nuantele nu se vor amesteca, dupa care baga totul la fiert in apa cu otet alb. Dupa ce au fiert, scoate-le la uscat, apoi desprinde tesaturile si uite-te ce a iesit.

Oua curcubeu - o alta metoda de ornare. Toarna niste vopsea acrilica pe o farfurie, iar cu degetul mare in vopsea, tamponeaza bine si aplica pe ou. Dupa uscarea vopselei, adauga unele floricele suplimentare cu un marker. De asemenea, un pic de glazura sau sirop de porumb serveste ca lipici pentru niste oua incarcate cu bulbi colorati de zahar sau celebra ploita pe care o presaram pe cozonac.

Oua cu efect de Ombre - daca tot este la moda trendul „ombre”, vpseste si ouale in stilul acesta. Aceasta inseamna ca in cosul de oua de Paste sa ai oua de aceeasi culoare, dar de intensitate diferita. Vei obtine astfel de oua daca lasi ouale in culoare pentru perioade diferite de timp.

Spor la treaba!

Citeste si :  Adevarul despre alcool! Bauturile care dau cele mai mari dureri de cap a doua zi

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie