23.04.2021
Cum sa alegi cea mai buna carne de miel? Iata criteriile care te vor ajuta

Duminica Pastelui se apropie cu pasi repezi, asadar este timpul sa ne gandim la marea sarbatoare de primavara cu toate obiceiurile, traditiile si preparatele culinare.

Cand vine vorba de alegerea carnii de miel, pretul nu reflecta neaparat calitatea ei. De fapt, uneori bucatile care au o cantitate mare de os pot fi cele mai aromate si mai delicate. Acest lucru se datoreaza colagenului si maduvei eliberate din os in timpul gatitului, care aromeaza carnea si o face mai frageda.

De Paste, carnea de miel este nelipsita de pe mesele oamenilor. Aceasta se regaseste in variate preparate cum ar fi, drob, ciorba, friptura la cuptor. Insa toate acestea vor fi delicioase daca si carnea este proaspata.

Specialistii in nutritie recomanda ca acest tip de carne sa fie consumat in mod frecvent, nu doar de Paste, datorita numeroaselor beneficii pe care le are pentru organism. Printre aceste se numara continutul mare de acizi grasi Omega 3, proteine, fier, seleniu, zinc si vitamina B12. Mai mult decat atat, mai mult de jumatate din grasimile ce se regasesc in carnea de miel sunt cele sanatoase, cum ar fi grasimi mononesaturate si polinesaturate.

La ce sa fii atent cand cumperi carne de miel?

Pentru siguranta proprie si a celor din jur este important sa stii daca exista un certificat autorizat de institutii sanitar-veterinare pentru a comercializa carnea de miel.

Eticheta de pe carne trebuie sa mai contina si tara de provenienta, dar si data cand a fost taiat animalul. Existenta datei pe eticheta confirma prospetimea carnii si ca nu a fost congelata si apoi decongelata. O carne congelata are un aspect lucios, umed. Carnea proaspata de miel are o culoare rozalie si este acoperita de un strat subtire uscat la exterior.

Daca iti doresti un miel intreg, trebuie sa stii ca greutatea ideala dupa sacrificare este de 10-13 kilograme. Specialistii recomanda achizitionarea mielului taiat cu tot cu cap. Ochii limpezi ai mielului indica prospetime, daca ii are incetosati atunci ar fi bine sa mai cautati.

Citeste si :  Valeriu Rascu respecta cu strictete Postul Pastelui! Ce mancare a pregatit vloggerul?  „Delicious”

Sursa foto: Pexels.com

Articole din aceeasi categorie