28.04.2021
Ce sa faci atunci cand oul fiert ramane lipit de coaja? Iata trucul folosit de marii bucatari

Cati dintre noi am pierdut o parte din albus atunci cand am curatat un ou fiert pentru ca acesta a ramas lipit de coaja? Aplicand insa trucul de mai jos, vei putea obtine un ou fiert care se curata intreg extrem de usor.

Inainte de a fierbe ouale, ar trebui sa le lasi un pic la temperatura camerei. Astfel eviti craparea lor in timpul fierberii.

Dupa ce s-au incalzit putin, fa o gaura cu ajutorul unui ac fin, in partea mai lata a oului, deci cea opusa varfului. Ai grija sa nu crapi coaja.

De asemenea, nu te teme ca va curge albusul din ou, pentru ca in partea lata a oului se afla un spatiu cu aer care protejeaza continutul. Dupa ce ai facut un mic orificiu in ou, poti fierbe oul.

Simplu, usor si folositor!

Citeste si :  Cele mai bune sfaturi pentru friptura de Paste. Cum sa rumenesti perfect o pulpa intreaga de miel la cuptor

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie