03.05.2021
Ce poti face cu mancarea ramasa de la Paste. Cateva sfaturi cum sa folosesti resturile alimentare

Ca in fiecare an, mancarea pregatita de gospodine pentru Paste a fost din belsug. Friptura de miel, legume, mezeluri, cozonac, toate sunt delicioase, asa ca nu pot fi aruncate. Surpriza este ca din ele poti face alte feluri de mancare.

Iata ce poti face cu bucatele traditionale de pe masa de Paste, pentru a face alte preparate la fel de gustoase:

Din friptura de miel, fa un sandvis. Scurge bine carnea de sos cu ajutorul unor servetele din hartie absorbanta si foloseste-o la prepararea sandvisurilor. Poti pune alaturi frunze de salata verde, felii subtiri de branza sau cascaval si vei avea un mic dejun delicios.

Din mezelurile ramase, pregateste pizza! Sunca, jambon, salam, tot ce ti-a ramas de la aperitivul pregatit pentru Paste poate fi folosit ca topping pentru pizza. Taie alimentele marunt, amesteca-le, adauga condimente si presara peste blatul de pizza, apoi da totul la cuptor. La fel sta situatia si in cazul unui chec aperitiv.

Cozonacul ramas poate inlocui cu succes blatul de tort, daca vrei sa prepari unul. Pentru a fi moale, insiropeaza bine sau orneaza cu o budinca.

Daca painea nu mai este atat de proaspata - pregateste crutoane. Taie painea cubulete si pune-o intr-o tava. Stropeste bucatile cu putin ulei de masline si condimente, dupa gust, apoi lasa totul la cuptor pentru 10 minute.

Nu arunca legumele care sunt deja ofilite, dar prepara o lasagna. Va iesi un pranz delicios.

Pofta mare si multa inspiratie la gatit!

Citeste si :  Emisiunea Gusturile se Discuta din 01.05.2021. Invitati - Igor Rusu si Stela Botez

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie