1. Daca preferi carne, ia pui intreg, carne pe os si carne tocata proaspata, totul de la o macelarie. Nu este nimic in neregula cu carnea congelata, insa o poti fce asta si singur, formand cateva portii cum le preferi tu. Profita la maximum de toata carnea pe care o cumperi.
2. Cand pregatesti peste, este important sa-ti amintesti ca, spre deosebire de carne, care trebuie sa fie dezghetata in prealabil, pestele este mai bine sa-l adaugi la supe sau curry inghetat. Acest lucru va ajuta la prevenirea pierderii de substante nutritive care se pot scurge din carcasa cu apa.
3. Orezul este uimitor - aceasta este una dintre cele mai importante cereale din lume. Daca doresti doar o garnitura sau o baza de orez prajit, alege cea cu bob lung. In cazuri extreme, bobul rotund este potrivit, dar retine ca se va pastrat mai putin la frigider.
4. Ciupercile sunt bogate in proteine si foarte hranitoare. Acestea contin multe vitamine, minerale si antioxidanti, fiind in acelasi timp sarace in calorii. Le poti gasi uscate, murate, proaspete sau congelate. Daca cumpari ciuperci, incerca ciuperci shiitake sau stridii.
5. Ouale sunt o adevarata comoara - o sursa ieftina de proteine. Nu pot fi niciodata prea multe oua. Pot fi folosite ca adaos fiert de pranz sau cina sau pentru prepararea sandvisurilor.
Sursa foto: Google.com