23.03.2021
Bucatarii cu experienta au impartasit cateva trucuri care te vor ajuta sa-ti imbunatatesti abilitatile culinare

Cativa bucatari priceputi au decis sa impartaseasca sfaturi celor care adora sa gateasca si vor ca mancarea sa fie mult mai delicioasa, variata, sanatoasa si, cel mai important, sa nu cheltuie multi bani pe ea.  Vezi mai jos cateva sfaturi care te vor ajuta sa devii mai bun la bucatarie. 

1. Daca preferi carne, ia pui intreg, carne pe os si carne tocata proaspata, totul de la o macelarie. Nu este nimic in neregula cu carnea congelata, insa o poti fce asta si singur, formand cateva portii cum le preferi tu.  Profita la maximum de toata carnea pe care o cumperi.

2. Cand pregatesti peste, este important sa-ti amintesti ca, spre deosebire de carne, care trebuie sa fie dezghetata in prealabil,  pestele este mai bine sa-l adaugi la supe sau curry inghetat. Acest lucru va ajuta la prevenirea pierderii de substante nutritive care se pot scurge din carcasa cu apa.

3. Orezul este uimitor - aceasta este una dintre cele mai importante cereale din lume. Daca doresti doar o garnitura sau o baza de orez prajit, alege cea cu bob lung. In cazuri extreme, bobul rotund este potrivit, dar retine ca se va pastrat mai putin la frigider.

4. Ciupercile sunt bogate in proteine ​​si foarte hranitoare. Acestea contin multe vitamine, minerale si antioxidanti, fiind in acelasi timp sarace in calorii. Le poti gasi uscate, murate, proaspete sau congelate. Daca cumpari ciuperci, incerca ciuperci shiitake sau stridii.

5. Ouale sunt o adevarata comoara - o sursa ieftina de proteine. Nu pot fi niciodata prea multe oua. Pot fi folosite ca adaos fiert de pranz sau cina sau pentru prepararea sandvisurilor.

Citeste si :  Alimente de post sanatoase, care tin de foame si nu ingrasa

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie