08.06.2021
6 alimente care isi pierd nutrientii cand sunt reincalzite

Cand ne loveste foamea ne indreptam spre frigider si cautam mancarea ramasa pe care o putem incalzi la cuptorul cu microunde. Desi acest truc ne ajuta sa ne potolim foamea, din pacate face ca alimentele pe care le consumam sa-si piarda din nutrienti atunci cand sunt reincalzite. Cu cat reincalzesti alimentele care au stat la frigider, cu atat sansele ca bacteriile sa apara si sa-si piarda din gust si textura sunt mai mari. Asadar, iata care este lista de alimente care isi pierd nutrientii cand sunt reincalzite.

Broccoli, pe lista de alimente care isi pierd nutrientii cand sunt reincalzite

Studiile arata ca legumele care contin vitamine solubile precum vitamina C isi pierd valorile nutritionale atunci cand sunt preparate. Broccoli intra in aceasta categorie, deoarece contine 132mg de vitamina C, depasind cantitatea zilnica recomandata. Legumele verzi sufera si de pierderi de acid folic odata reincalzite. Acidul folic ajuta organismul sa formeze celule rosii sanatoase si poate reduce aparitia riscurilor din sarcina. Odata reincalzit, poate fi distrus.

Cartofii

Un cartof poate avea un gust delicios atunci cand este preparat, dar reincalzit, textura si aroma se pierd. La randul lui, cartoful este bogat in vitamina C, indiferent ca vorbim de cartofi albi sau rosii. O portie de cartofi ofera 27mg de vitamina C, adica 45% din necesarul zilnic recomandat, fiind o sursa excelenta pentru a asimila aceasta vitamina.

Oua 

Ouale fierte sunt printre putinele care continua sa aiba un gust bun odata reincalzite, dar nu putem spune acelasi lucru si despre valorile nutritionale. Potrivit studiilor, in urma reincalzirii lor se reduce activitatea antioxidantilor, indiferent de metoda in care a fost preparat- fiert, la cuptor sau prajit.

Uleiurile vegetale

Sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le stii despre uleiurile vegetale, o categorie de uleiuri care includ uleiul de masline, uleiul de avocado, de soia si multe altele. Acestea contin acizi grasi nesaturati care odata expusi caldurii si racirii de prea multe ori, incep sa formeze diferite legaturi care pot fi traduse in acizi grasi care cresc inflamatiile in organism si care pot duce la aparitia bolilor cardiovasculare.

Pestele

Daca mananci peste pentru a combate anemia sau deficitul de B6, ia in calcul faptul ca acesta contine piridoxina, cunoscuta ca o vitamina B6, care este folosita pentru tratarea mai multor tipuri de anemie si deficit de B6. Doar ca aceasta vitamina este sensibila la caldura, iar cand pestele pierde continutul de apa in urma reincalzirii, pirodixina este eliminata.

Legumele bogate in nitrati

Morcovii, sfecla si verdeturile sunt bogate in nitrati, substante atat benefice, cat si daunatoare sanatatii noastre. Daca prepari alimente bogate in nitrati, temperaturile cresute le transforma in nitrosamine, care sunt cunoscute ca fiind cancerigene. Din acest motiv trebuie consumate fie crude, fie preparate la o temperatura medie.

Citeste si :  Actrita Reese Witherspoon demonstreaza cum se face corect margarita cu pepene verde, o bautura ideala pentru vara - VIDEO
Articole din aceeasi categorie