Pe locul 10 in clasament se afla Thailanda. Mancarea thailandeza are cateva produse speciale care sunt disponibile in toate restaurantele thailandeze din lume. Gastronomia thailandeza are influente indiene si chinezesti adaptate la gusturile locale. Thailandezii iubesc amestecurile de gusturi si prefera mancarea picanta. Folosesc chilli in cele mai multe feluri de mancare, inclusiv in salate. Specifice thailandezilor sunt farfuriile cu insecte, precum lacuste prajite si furnici din cuib de copac.
Pe locul 9 in topul tarilor cu cele mai bune mancaruri din lume se afla Statele Unite ale Americii. Aici principalele produse alimentare sunt cele de tip fast-food. Din America s-au raspandit in intreaga lume lanturi celebre de mancaruri de tip fast-food, iubite si apreciate pe orice continent.
Locul 8 este ocupat de China. Mancarea chinezeasca are un fel specific de a fi consumata: cea solida se mananca cu betisoare din bambus dintr-un vas mai adanc, iar cea lichida, cu o lingura din ceramica. Chinezii considera ca este inutil de a avea un cutit la masa si din acest motiv mancarurile sunt preparate in bucatele mici, gata sa fie mancate. Spre deosebire de mancarurile vestice, unde proteina animala este principalul fel de mancare, ingredientele principale dintr-o mancare chinezeasca sunt carbohidratii, gen orez sau taietei.
Locul 7 in acest top este ocupat de Japonia. Ingredientele principale ale bucatariei japoneze traditionale sunt: pestele si alte produse marine, zarzavaturile si orezul . Pestele este deseori servit crud, cel mai raspandit sortiment de mancare de gen fiind sushi. Abundenta produselor marine in apele care inconjoara Japonia si religia budhista care interzice uciderea animalelor au facut ca japonezii sa foloseasca carnea produse lactate sau grasimi animale in mod redus.
Spania se alfa pe locul 6. Are una dintre cele mai diversificate bucatarii europene, varietate datorandu-se diferentelor de geografie, cultura si clima dintre regiunile acestei tari. Pestele si fructele de mare sunt ingrediente de baza.
Locul 5 in topul tarilor cu cele mai bune mancaruri este ocupat de Grecia. Grecii au cateva ingrediente de baza care sunt folosite in aproape toate felurile de mancare. Printre acestea se numara: lamaia, uleiul de masline, ierburile aromale si vinul. Toate aperitivele lor sunt servite cu sosuri diferite. Carnea de miel si carnea de iepure sunt specifice gastronomiei grecesti.
Pe locul 4 in topul tarilor cu cele mai bune mancaruri este ocupat de India. Indienii folosesc o gama variata de condimente, considerand ca acestea sunt ingredientul cel mai important in prepararea unei mancari. Unele condimente sunt folosite pentru textura si culoare, si altele exclusiv pentru gust.
Desigur, Franta ocupa locul 3. Gastronomia franceza este considerata cea mai rafinata din lume. Exista multe feluri de mancare frantuzesti, care s-au dezvoltat si au ajuns sa fie recunoscute la nivel mondial. Este tara in care gatitul a fost ridicat la rang de arta si se spune ca francezii sunt cei mai buni bucatari din lume. Vinul si branza sunt partile cele mai importante ale bucatariei franceze, folosite atat ca ingrediente, cat si separat. Francezii sunt, de asemenea, renumiti pentru produsele de patiserie.
Locul 2 este ocupat de Mexic. Produsele de baza in gastronomia mexicana sunt fasolea, ardeiul si porumbul.
Si desigur, tara cu cea mai buna mancare din lume este Italia,. Gastronomia italiana este vestita pentru pastele sale, pizza preparata cu branzeturi si fructele de mare. In Italia se consuma multa carne de miel, orez si untdelemn, rosii, parmezan, mozzarela, dar si ciuperci uscate si legume.
Sursa foto: Google.com